Zweten & Eten editie nummer drie. Net als vorig jaar was het parkeerterrein van Keukenhof in Lisse omgetoverd tot een heus FoodTruck festival. Het doel is alle jaren hetzelfde gebleven: geld inzamelen voor het plaatselijke Jeugdfonds Sport en Cultuur. In het eerste jaar werd hier €4.5000,- voor opgehaald, vorig jaar was dit al bijna €15.000,- . Wethouder Kees van der Zwet gaf zondag 24 juni rond 13:00 uur het startschot.

Dit jaar deden bijna 100 teams deel aan het evenement, wat zo’n 240 sporters betekende. Ook het aantal sponsors van het evenement is behoorlijk toegenomen. Het sporten was weer geen gemakkelijke opgave. Door de hoge temperatuur was het behoorlijk zweten.

In januari startte een groep van 7 personen (Taskforce) met de voorbereidingen. Trude zorgt bijvoorbeeld voor de kinderen, maakt het draaiboek en zorgt voor alle vrijwilligers en Hans Smits zorgt voor alle sportactiviteiten.

Het goede doel
Linda Hoogervorst van jeugdfonds sport en cultuur heeft met de opbrengst van vorig jaar 173 kinderen aan het sporten kunnen krijgen: “Voor sport betalen we € 225,- en voor cultuur € 150,-. De kinderen wonen allemaal in Lisse. Sporten voor het goede doel, eten met een goed gevoel. Zweten en Eten wordt georganiseerd door de Rotary Lisse Bollenstreek & de Rotaract Bollenstreek.